ZAGREB  
line decor
  DOGADJANJA  ::  
line decor
   
 
OSMI RAZREDI NA JEDNODNEVNOM IZLETU
(klikni na fotografiju za web album)

Učenici 8.a i 8.b razreda Osnovne škole Voltino, uz pratnju razrednica Nedjeljke Golubić i Stanke Svetličić, te učiteljice Ive Juršić, u petak 5. lipnja 2015. godine okupili su se ispred svoje škole i krenuli na posljednji osnovnoškolski izlet.

Prema prethodno utvrđenom planu posjetili smo najljepši hrvatski barokni grad Varaždin. Uz stručnog vodiča učenici su obišli kulturno - povijesne znamenitosti ovog prekrasnog grada. Imali smo priliku poslušati priču o nastanku grada, što za Varaždin znače anđeli i kornjače, čuli smo priču o Grguru Ninskom (dotakli njegov palac i zaželjeli želje). Sa zanimanjem smo poslušali kakve je sve neprilike doživio spomenik Vatroslavu Jagiću i koja je važnost Jagića za hrvatski jezik. O uređenosti grada i svjesnosti o zaštiti okoliša svjedoči dobro uređeni parking za bicikle. Kako se zapravo zove tzv. "Dučanska ulica"? Također smo imali priliku vidjeti prekrasnu baroknu katedralu, uz još nekoliko manjih crkava. Obilazak Varaždina završili smo ispred palače Drašković.

Nakon kraćeg predaha, uputili smo se prema Svetom Martinu na muru. Tamo smo u novouređenim termama uživali u aquaparku, društvenim igrama i zajedničkom druženju. Svojim ponašanjem učenici su zadivili djelatnike terma, a svojim učiteljima bili na ponos.

Uživali smo u svakoj minuti izleta!