ZAGREB  
line decor
  DOGADJANJA  ::  
line decor
   
 
ADVENT U VOLTINOM - BOŽIĆNA POŠTA
(klikni na fotografiju za web-album)
FILATELIJA – riječ koja je ponekad nepoznata odraslima, ali u OŠ Voltino ta riječ je znana svima, čak i onim najmlađima! Kako je do toga došlo, pitate se? Odgovor na to pitanje će vam najbolje znati reći naši dragi Željka i Ivica Librić.Tko su oni? Oni su u svijetu filatelije majstori pravi, oni o poštanskim markama znaju toliko puno toga… toliko koliko se najviše znanja može nalaziti u nečijoj glavi! 11.12. odlučili su nam još više otvoriti vrata filatelističkog svijeta, te se u našoj školi mogla osjetiti ona najljepša čar Adventa. Sve je započelo time kad su učenici Marko Čović iz 2.a i Luka Palavra iz 3.a razreda nacrtali kako bi mogla izgledati žig i kuverta koja bi predstavljala školu, i koja bi putovala po svim krajevima svijeta. Tada je gospodin Ivica Librić složio crteže na kojima se može vidjeti naša škola te okolne zgrade i odlučeno je da to bude otisnuto na kuverti i marki OŠ Voltino, nek' se znade!

Među gostima su na naš dan filatelije bili pozvani: akademski dizajner Petar Strmečki, autor prigodne marke; gospođa Stela Prislav Fujs, marketinški voditelj Hrvatske pošte; gospodin Julijan Maras, predsjednik filatelističkog kluba Zagreb; gospođa Splet Barbaroša, roditelj učenice naše škole i zaposlenica u Hrvatskoj pošti.

Učenici su imali priliku čuti od početka do kraja kakvo je to putovanje kojim su nas Željka i Ivica Librić vodili, te nas o filateliji puno toga naučili. I dok su učenici 2.b i 3.c razreda veselu Božićnu pjesmu plesali, razigrana je bila školska pozornica, odjednom se stvorio gost iznenađenja - došao nam je Marko Markica! Učenici su se s Markom Markicom šalili i smijali, dok su se pod njegovom žutom markom grijali. Na kraju ovog posebnog događanja učenici su imali posebnu čast-poštanski ured je samo za taj dan imao sjedište baš u našoj školi, a poštarica Gordana je nad poštanskim sandučićem imala potpunu vlast! Svaki učenik je u sandučić svoju čestitku ubacio, na adresu nekome svome dragom je uputio. Blagdansko ozračje smo u školi taj dan osjetili, jer su dobru blagdansku atmosferu filatelisti i boravkaši stvorili!