ZAGREB  
line decor
  DOGADJANJA  ::  
line decor
   
 
DAN BORAVKAŠA
(klikni na fotografiju za web-album)
Cijelu godinu smo naporno radili i zato su boravkaši odlučili svoj dan proslaviti te dragim gostima male razredne majstorije svima pokazati.
Ovo je priča o prijateljstvu, djeci, veselju i sreći…

Započeli su oni najmlađi i uvijek najslađi - 1.razredi su se na pozornicu popeli i pjesmu o sreći zapjevali. Otvorili su nam srce stihovima o ljubavi majke, o brizi oca... i dobro je da nisu svi od raznježenosti popadali sa stolica!

Učenici 3.razreda pročitali su najslađi recept - recept o jednom danu u boravku, koji govori kako biti dobar prijatelj i dobar učenik, otkrili su nama tu tajnu slatku.

Miševi i mačke se vole, pa se ne vole, pa se jedni drugima skrivaju, pa po kući stvari razbijaju… Ali u našoj školi takvi miševi i mačke ne postoje, jer se kod nas svi međusobno vole… To su nam pokazali učenici 2.i 3.razreda koji su svojim "Putovanjem u Mačkovac" - poručili da smo prijatelji sada svi i kao jedno rastemo i prihvaćamo se mi!

Škola je mjesto odrastanja, gdje se se ponekad dogode i situacije ruganja… ali mi smo s pjesmom te trenutke odlučili izbrisati... Zajedničim snagama i anđeoskim glasovima smo se okupili i pjesmom "Ne rugaj se" svima prisutnima njihova srdašca dotakli.

Prvašići su nam zatim pokazali kako kad mudro zbore na taj način najbolje pokazuju koliko svoje prijatelje vole…

Zatim su učenici pokazali što su sve ove godine na svojim izvannastavnim aktivnostima radili i po skupinama se predstavili.

Zna se koliko kreativnosti naše učiteljice imaju, pa se zato pozornica na par minuta pretvorila u modnu pistu po kojoj su se prošetali heklani cvjetovi, tradicijske torbice i šarene ukrasne trakice.

Iza svakog djeteta stoji roditelj koji ga kroz život vodi i usmjeruje…
Iza svakog učenika stoji učteljica koja ga poučava kako da sebe i druge poštuje…

Upravo to su nam 2. i 3. razredi akrostihovima o učiteljici pokazali i na vrijednost tog humanog poziva nas podsjetili.

Na samom kraju smo se sa trećašima pozdravili te im uspješnu novu godinu poželjeli, sa suzom u očima, ali s ponosom u nama
.
Svaki kraj godine je ipak veselje za školarce i zato smo svi otpjevali jednu veselu pjesmu s pozornice… poželjeli svima da im cijelo ljeto, ma neka nam svima cijeli život bude - PRETEŽNO VEDAR!!!