ZAGREB  
line decor
  DOGADJANJA  ::  
line decor
   
 
16. SVJETSKI DAN ŠKOLSKOG MLIJEKA
(klinki na fotografiju za web album)

U rujnu su mjesecu, učenici 1.a i 3.c, obilježili 16. Svjetski dan školskog mlijeka. Svojim vrijednim ručicama sudjelovali su u likovnom natječaju sa svojim grupnim radovima na temu "Životinje koje daju mlijeko". Tako su nastale dvije kravice i jedno tele: Pisava, Biserka i Billy.

1.a razred je uz pomoć svoje učiteljice Jasminke Čupić oslikao šalice za mlijeko. Pokrovitelj natječaja bio je Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport u suradnji s Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo te Hrvatskom mljekarskom udrugom. Njihov rad prezentiran je na centralnoj proslavi na jezeru Bundek 30.09.2015. povodom 16. Svjetskog dana školskoga mlijeka. Za nagradu svaki je učenik dobio majicu koja će ga podsjećati na taj dan, a posebno ih je razveselila zahvalnica školi za sudjelovanje.

U Parku Bundek uspješno su sudjelovali u "Kvizu o mlijeku" kojeg su osmislile učiteljica Neveka Dimač i Ivana Matešić. Uživali su u programu ostalih skupina vrtića i škola. Zasladili su se mliječnim proizvodima: Vindije, Dukata i Belja te pekarskim proizvodima Klare i Pan Peka. Veliko im je veselje bilo druženje s maskotom događanja Muksijem i pravim telićima.
Zahvaljujemo se učenicima koji su sudjelovali i dostojno predstavili našu školu. Nadamo se da će redovito piti mlijeko i tako doprinositi što boljeem osobnom zdravlju.

Učiteljice Ivana, Jasminka i Nevenka