ZAGREB  
line decor
  DOGADJANJA  ::  
line decor
   
 
SEDMI RAZREDI U PARKU GRABOVAČA
(klikni na fotografiju za web-album)
Učenici sedmih razreda u pratnji profesora su se okupili ispred škole u 8 sati i krenuli na put. Nakon ugodne i vesele vožnje stigli smo do Perušića. Trebalo nam je proći još nekoliko krivudavih ulica do Pećinskog parka Grabovača.
Tamo nas je dočekala ljubazna trojka i podijelila nas u dvije skupine. Jedna skupina se zaputila na radionicu (kartografija i orijentacija), a druga u razgledavanje špilje (Samograd) uz stručnu pratnju i pratnju profesora. Nakon obavljenog uslijedila je zamjena skupina, no nažalost kako nas vrijeme nije baš poslužilo druga grupa je morala skratiti radionicu i skloniti se na toplije mjesto i pričekati dok se prva skupina ne vrati s razgledavanja špilje.
Špilja je pokazala svu ljepotu podzemnog svijeta. Brojni stalaktiti, stalagmiti, kamenice.
Stručno vodstvo iscrpno je sve objašnjavalo. Špilja je duga oko 350 m, ima 450 stepenica i najveća dubina je 61 m. Neke je toliko očarala da su čak nekoliko puta i koljenima dodirivali pod.
Nakon završenog razgledavanja bilo je još jedno prebrojavanje i krenulo se kući. Nakon sigurne vožnje, oko 17 sati vratili smo se u Zagreb i pozdravili s učenici pred školom.
Više o parku Grabovača možete naći ovdje