ZAGREB  
line decor
  DOGADJANJA  ::  
line decor
   
 
MJESEC KNJIGE U 1. A
(klikni na fotografiju za web-album)
Učenici 1.a - produženog boravka, Mjesec knjige obilježili su svojim projektom "Svaki tjedan pisac jedan" i suradnjom s Knjižnicom Voltino.

9. studenog, učenici su se u knjižnici Voltino susreli s autoricom njima omiljene knjige "Bajke s livade vile Ivančice" Jadrankom Orešković. Gospođa Jadranka im je ispričala kako je nastala knjiga, predstavila im neke svoje lutke i održala predstavu kazališta sjena o bundevi i krastavcu. Zajedno s učenicima izradila je lutke s kojima su spontano odglumili niz igrokaza i pokazali glumačka umijeća. Tijekom druženja posjetila nas je i kći gospođe Jadranke koju je zanimalo kako se to njena mama druži s prvašićima. Nama drage knjižničarke Jasminka i Marija predstavile su nam niz slikovnica u kojima možemo čitati o zdravoj prehrani. Svakako ćemo ih posuditi! Na kraju druženja, nakon što nam je autorica pročitala priču Krijesnica, iznenadili smo ju lijepim buketićem cvijeća, a posebno se razveselila slikovnici u kojoj smo nacrtali kako ju zamišljamo i likove iz njenih priča.

U veselom ozračju, ispunjeni znanjem, radošću i zahvalnošću, rastali smo se i dogovorili nove susrete i aktivnosti kojima se neizmjerno veselimo.
Zahvaljujemo Knjižnici Voltino i našim knjižničarkama Jasminki i Mariji na prekrasnoj suradnji, a gospođi Orešković na posveti i autogramima koje je za uspomenu strpljivo ispisala.

Veliko hvala!
Učiteljica Nevenka Dimač