ZAGREB  
line decor
  DOGADJANJA  ::  
line decor
   
 
SIGURNO U PROMETU
(klikni na fotografiju za web-album)
Tijekom dva i pol mjeseca, vrijedna skupina od 17 učenika četvrtih i 3.c razreda uključila se i provodila projekt ˝Sigurno u prometu˝. Ne znajući točno što ih tamo čeka, hrabro su se upustili u tu novu pustolovinu pod vodstvom učiteljice Ivane Matešić.
Počevši 1. ožujka, svakog utorka i četvrtka poslije nastave na školskom igralištu mogli ste vidjeti skupinu učenika na biciklima kako vježbaju svladavanje elemenata poligona. Vrijedni smo bili i po suncu i vrlo često jakom vjetru, ali ništa nas nije moglo omesti. Pa tako ni naše roditelje, bake i djedove koji su nam bespogovorno dovozili bicikle, čekali nas, popravljali probušene gume i ostale potrgane dijelove. Uvjet za uključivanje u projekt nije bilo posjedovanje vlastitog bicikla pa smo vježbali i prijateljske odnose posuđujući bicikle prijateljima koji ih nisu imali.
Osim svladavanja poligona, morali smo učiti prometna pravila i propise. Tu nam je puno pomogao AK Končar, koji je bio suradnik u provedbi ovog projekta. Njihova predavanja su bila jako zanimljiva, a posebno autići u raskrižjima, kojih molimo da dogodine bude još više.
Vrhunac ovogodišnjeg projekta dogodio se 11. svibnja na Dan škole kada smo održali školsko natjecanje. U organizaciji natjecanja nam je uvelike pomogao AK Končar jer nam je za taj poseban dan poklonio prigodne majice, također i nagrade, medalje i pehar, koje su se dodjeljivale na svečanoj školskoj priredbi. Zahvaljujemo i profesoru Stjepanu Šoštariću, koji nam je spremno pomogao u provedbi natjecanja.
Na dan koji su svi ostali učenici proveli slobodno bez nastave, mi smo spremno i s voljom došli u školu u 12,00 sati pisati test. Nismo se bunili, čak smo bili uzbuđeni i s osmijehom na licu. Trebalo je pokazati što smo tijekom tih tjedana naučili: kako biciklist treba sudjelovati u prometu, tko ima prednost u raskrižju, što znači koji prometni znak…
Nakon teorijskog dijela natjecanja preselili smo se u sjevernu dvoranu gdje se održavao praktični dio natjecanja – poligon. Cijelo natjecanje se provodilo pod budnim okom sudaca iz AK Končar i profesora Šoštarića. Učenici, a i publika, su ozbiljno shvatili ovaj dio natjecanja pa je tijekom vožnje svakog učenika vladala tišina pomiješana sa uzbuđenjem, a svaki vozač je na kraju nagrađen glasnim pljeskom.
Nismo mogli dočekati priredbu kako bismo saznali tko je skupio koliko bodova pa smo nestrpljivo čekali dok su sudci ispravljali testove, zbrajali bodove i proglasili rezultate.
Na školskoj priredbi učenicima su dodijeljene diplome za sudjelovanje u projektu, a najuspješniji su dobili i nagrade. Posebno se istaknula učenica 4. c razreda, Marta Kozina, osvojivši najveći broj bodova.
Ove godine naša škola je eksperimentalno sudjelovala u projektu, a iduće školske godine nadamo se da će to biti i službeno. Skupili smo veliko iskustvo, spremni smo i željni novih izazova.