ZAGREB  
line decor
  DOGADJANJA  ::  
line decor
   
 
NAŠI OSMAŠI U VUKOVARU
(klikni na fotografiju za web-album)
Učenici osmih razreda naše škole su u pratnji razrednika i profesora povijesti, u sklopu izvanučioničke nastave, posjetili Vukovar 10. i 11.5.2016.
Unatoč vrlo gustom rasporedu aktivnosti i obilaska raznih lokacija, učenicima i učiteljima je Vukovar ostao u prekrasnom sjećanju.

Prvi dan, odmah nakon dolaska i odslušanog predavanja o Domovinskom ratu, posjetili su vrlo zanimljiv Gradski muzej Vukovara i Muzej Vučedolske kulture kojim su svi bili oduševljeni.
Večer su učenici proveli uz ples u disku ugodno se družeći s učenicima drugih škola koje su u isto vrijeme boravili u hostelu.
Drugi dan su obišli memorijalne lokalitete-Trpinjsku cestu, Spomen dom Ovčara, Put spasa, vukovarsku bolnicu i Memorijalno groblje.

Prije povratka u Zagreb učenici su sudjelovali u kvizu znanja sa preostale četiri škole iz raznih dijelova Hrvatske, gdje su predstavnici naših učenika: Bruno Radešić i Mateo Mufić osvojili 1. mjesto i time dokazali s kolikom su zainteresiranošću pratili predavanja i sudjelovali u izvanučioničkoj nastavi.
Pred školu su se vratili umorni, ali puni dojmova o posjetu GRADU HEROJU.