ZAGREB  
line decor
  DOGADJANJA  ::  
line decor
   
 
17. SVJETSKI DAN ŠKOLSKOG MLIJEKA
(klikni na fotografiju za web-album)
U rujnu mjesecu, učenici 2.a i 2.b, obilježili 17. Svjetski dan školskog mlijeka na Bundeku. Svojim vrijednim ručicama izradili su grupni likovni rad, u produženom boravku, na temu "Jambo šalice za mlijeko". Tako su nastale dvije velike šalice za mlijeko od ostataka izbornih kutija,a jedna je otputovala u Varaždin i krasi prostore "Vindije", našeg dobavljača mliječnih proizvoda.

2.a razred je uz pomoć svoje učiteljice Jasminke Čupić uvježbao plesnu točku "Bal životinja", a učenici 2.b, učiteljice Sanje Žagmeštar su u narodnjim nošnjama, zajedno s učenicima 2.a recitirali o mlijeku i kravici. Nakon bogatog nastupa uslijedio je intervju za Večernji list i druženje uz štand Vindije i ostalih proizvođača mliječnih proizvoda uz zdrave mliječne jogurte. Pokrovitelj natječaja bio je Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport u suradnji s Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo te Hrvatskom mljekarskom udrugom. Njihov rad prezentiran je na centralnoj proslavi na jezeru Bundek 28.10.2016. povodom 17. Svjetskog dana školskoga mlijeka. Za nagradu svaki je učenik dobio majicu koja će ga podsjećati na taj dan, a posebno ih je razveselila zahvalnica školi za sudjelovanje.

Zahvaljujemo se učenicima koji su sudjelovali i dostojno predstavili našu školu. Nadamo se da će redovito piti mlijeko i tako doprinositi što boljem osobnom zdravlju.

Učiteljice Jasminka, Sanja i Nevenka