ZAGREB  
line decor
  DOGADJANJA  ::  
line decor
   
 
Natječaj "Nabaci ideju za bolju atmosferu!"
Društvo za oblikovanje održivog razvoja, skraćeno DOOR, je udruga stručnjaka koja se bavi promicanjem održivog razvoja na području energetike. Rade u dva strateška područja: ublažavanje klimatskih promjena i sprečavanje energetskog siromaštva.
Učenici produženog boravka 2.a i 2.b razreda naše škole sudjelovali su na njihovom natječaju. Objavljujemo slijedeći tekst kojeg smo dobili od njih:

Objavljeni su pobjednici likovnog natječaja "Nabaci ideju za bolju atmosferu!".
Na natječaju je sudjelovalo 15 škola, 50 razrednih odjeljenja, 940 učenika, a uz podršku 44 mentora prijavljeno je ukupno 78 radova!
U uistinu impresivnoj konkurenciji, tročlani žiri DOOR-a našao se pred teškim zadatkom odabira najboljih radova. Uz usklađenost rada s temom natjecanja, vrednovala se inovativnost, kreativnost, razrađenost ideje i sveukupna kvaliteta rada – uzimajući u obzir uzrast djece koja su radove izrađivala.

Nagrađeni radovi su:
1. mjesto: 3.b OŠ Luka; rad "Maketa naše eko škole"; mentorica Barbara Jajčanin
2. mjesto: 2.ab produženi boravak OŠ Voltino; rad "Memorijske kartice"; mentorica Nevenka Dimač
3. mjesto: 3.e OŠ Luka; rad "Potrudimo se malo više da zemlja lakše diše", mentorica Zdravka Hladki

Pobjednicima će biti dodijeljene nagrade, a svi radovi bit će objavljeni na online izložbi na DOOR-ovom Facebook profilu tijekom sljedećeg tjedna.
Zahvaljujemo svima na sudjelovanju, nadamo se da vam je sudjelovanje bilo korisno i da vas je radovalo onoliko koliko i nas kad smo zaprimili toliko kvalitetnih radova i vidjeli koliko škola i koliko djelatnika škola je zainteresirano i angažirano na ovim važnim temama.

Srdačan pozdrav, Petra Andrić

više o svemu možete naći ovdje