ZAGREB  
line decor
  DOGADJANJA  ::  
line decor
   
 
MAKSIMIRSKI ISTRAŽIVAČI
(klikni na fotografiju za web-album)
U Knjižnici Voltino održala se 3. studenog 2016. edukativna radionica u organizaciji Javne ustanove "Maksimir". Učenici 4.c razreda su se nakratko pretvorili u prave male istraživače, Maksimirske istraživače.
Upoznali smo se sa životinjskim svijetom parka Maksimir i tragovima u prirodi koje životinje ostavljaju iza sebe.
Dotaknuli smo kornjačin oklop i saznali da kornjača ne može izaći iz njega, da je to moguće jedino u crtiću. Vidjeli smo, saznali što je to i dodirnuli zmijski svlak. Pera različitih ptica: patke, fazana… I još mnogo toga.
Voditeljice su na naše stolove složile različite tragove. Također su nam dale skriptu pomoću koje smo te tragove mogli prepoznati. Zadatku smo pristupili ozbiljno i u pojedinim slučajevima vodili ozbiljne rasprave kako bismo utvrdili koja je životinja ostavila određeni trag. Tada su u pomoć priskočile i voditeljice.
Naučili smo kako se uzima otisak traga životinja iz prirode i da je za to potreban gips, ulje, lak za kosu, karton… Te smo napravili otisak patkinog stopala.
Na kraju smo izvlačili kartice s riječima kako bismo napisali vlastitu detektivsku priču u stilu pravih Maksimirskih istraživača.
Zahvaljujemo voditeljicama Neli i Anji na zanimljivoj i poučnoj radionici.

Učiteljica Ivana Matešić