ZAGREB  
line decor
  DOGADJANJA  ::  
line decor
   
 
Dan otvorenih vrata u vojarni "Croatia"
(klikni na fotografiju za web-album)

Kad smo u petak ujutro, 28. travnja, kretali na izvanučioničnu nastavu, nismo ni slutili kakav uzbudljiv dan je pred nama. Naša ravnateljica nagradila nas je ovom izvanučioničnom nastavom jer smo prošle školske godine u jednom tjednu skupili najviše čepova za Udrugu Krugovi.

Odmah po dolasku posjetili smo Spomenik poginulih pripadnika 1. gardijske brigade "Tigrovi" te zapalili svijeću u spomen na njih. Nakon toga vidjeli smo strojilište vojnika te posjetili vojnu kapelicu. Zaputili smo se dalje prema šatorima gdje smo vidjeli vojnu opremu i naoružanje, a neki od nas su mogli i isprobati. Slijedila je pokazna vježba Vojne policije sa službenim psima, koja nas se jako dojmila. A posebno su bili slatki mali psi koje smo smjeli i podragati. Vidjeli smo mnoštvo vozila: borbenih, transportnih, sanitetskih, teretnih, a na neke od njih smo se mogli popeti i sjesti u njih. Na kraju je prikazana vojno-akrobatska ceremonija Počasne satnije-Počasno zaštitne bojne. Bili smo zadivljeni. Koliko je samo truda i vremena potrebno za takvu uigranost i sinkronizaciju pokreta.

Puni dojmova vratili smo se u školu. Naš trud se isplatio, mi skupljamo čepove i dalje, a ravnateljici smo zahvalni na ovoj izvanučioničnoj nastavi.

Učenici 4.c razreda i učiteljica Ivana Matešić