ZAGREB  
line decor
  DOGADJANJA  ::  
line decor
   
 
DAN SIGURNIJEG INTERNETA 2018
(klikni na fotografiju za web-album)
U utorak 6.2.2018. obilježili smo u školi DAN SIGURNIJEG INTERNETA, e-twinning projekt kojim smo učenike željeli potaknuti na promišljanje o prednostima ali i nedostatcima korištenja interneta kao i mogućim opasnostima glede sigurnosti osobnih podataka.

Kroz radionice primjerene dobi učenici su iskazali za što sve koriste internet svakodnevno te čine li to na primjeren i siguran način, kojim društvenim mrežama se koriste i jesu li svjesni opasnosti koje takva komunikacija može donijeti, govorili su o tome što sve mogu činiti bez interneta izravno se družeći s prijateljima, osmislili su niz igara koje mogu igrati s prijateljima umjesto igrica putem interneta, izradili su plakate s porukama o važnosti čuvanja osobnih podataka na internetu, ispunili su ankete i kvizove na temu sigurnog interneta, a i roditeljima su donijeli domaću zadaću-anketu o pravilnom i sigurnom korištenju interneta.

Ovaj vrijedan i zanimljiv projekt dao nam je uvid u trenutno stanje vezano uz učeničko korištenje interneta što je pokazalo da još puno treba učiti o tome kako ga koristiti na siguran i ispravan način i u obitelji i u školi.
 
Ravnateljica škole Jasna Horvat, prof.

Izvješće 3.a razreda o Danu sigurnijeg interneta
Dan sigurnijeg interneta - cjelokupni izvještaj