ZAGREB  
line decor
  DOGADJANJA  ::  
line decor
   
 
UPOZNAJMO OLIMPIJSKE VESLAČKE SPORTOVE
(klikni na fotografiju za web-album)
Povodom Hrvatskog olimpijskog dana, učenici četvrtih razreda otišli su srijedu, 13.9. na ŠRC Jarun upoznati olimpijske veslačke sportove (kajak, kanu i veslanje). Domaćini su nam bili treneri KKK Matija Ljubek (Martina Vuković, Nikica Ljubek i Aleksandar Knežević).
Nakon razgleda hangara, regatne staze,opreme za veslanje, treneri su nas uputili u osnove veslanja.Hrabro smo uzeli vesla, ukrcali se u "dragon boat" čamce i zaveslali. Uhvatili smo ritam i odveslali krug oko jezera. Podružili smo se s našim olimpijcem Damirom Martinom. Došao je u Zagreb iz Vukovara kao prognanik u studenom 1991. godine nakon pada grada. Kada mu je bilo jedanaest godina, počeo je trenirati veslanje u VK Zagreb, a nakon toga je prešao u VK Trešnjevka.
Osvajač je zlatne medalje sa svjetskog prvenstvu 2010. godine na Novom Zelandu u četvercu zajedno s Davidom Šainom, Martinom i Valentom Sinkovićem. Damir je osvojio i olimpijske medalje na olimpijskim igrama u Londonu, 2012. - srebro, četverac na pariće (sa Martinom i Valentom Sinkovićem, Davidom Šainom). Također i na olimpijskim igrama u Rio de Janeirou, 2016. - srebro, samac (skif).
Vrijeme nam je brzo proletjelo. Hvala KKK Matija Ljubek i Damiru Martinu na zanimljivoj prezentaciji olimpijskih sportova!