Od 11. do 14. travnja 2019.

godine na ŠRC Jarunu održan je treći Erasmus kamp "Kayaking health benefits – active childhood" u organizaciji Kajakaškog saveza Zagreba i partnera iz Slovenije. Na kampu je sudjelovao 56 djece (40 učenika 5. i 6. razreda naše škole) i 5 trenera. U sklopu kampa osim treninga na vodi (pratila nas je kiša i hladno vrijeme) i suhom treningu provedeno je i morfološko mjerenje kako bi se utvrdila visina, masa, indeks tjelesne mase i postotak masnog tkiva.

Dan kasnije...

u suradnji sa psihologicom djeca su imala priliku ispuniti upitnik o motivaciji i razlozima zašto treniraju kao i test zadovoljstva kako bi treneri dobili vrijednu povratnu informaciju. Kako je uz kvalitetan trening svakog sportaša jako bitan oporavak, a unutar oporavka osim sna veliku ulogu ima prehrana. Na temu sportske prehrane za mlade sportaše napravili smo kratku radionicu. Polaznici kampa pokazali su zavidno znanje i prehrambene navike kroz aktivno sudjelovanje u radionici i nadopunjavanje trenera te odgovaranju na pitanja. Za kraj radionice svatko je imao priliku osmisliti i nacrtati za sebe zdravi, ali i fini tanjur.

Opći cilj projekta...

bio je promicanje dobrovoljnih aktivnosti u sportu (volonterstvo), jednake mogućnosti i svijest o važnosti zdravlja i zdravih navika, kao i tjelesne aktivnosti koja poboljšava zdravlje i jednak pristup sportu za sve.

Koordinatorica projekta učiteljica Snježana Crneković