ZAGREB  
line decor
  PROJEKTI  ::  
line decor
   
 
20 DANA DOBROTE
(klikni na fotografiju za web-album)
Tijekom 12. mjeseca su se učenici 1.b produženog boravka s učiteljicom Ivonom Pierobon Šikman, 2.b s učiteljicom Brankicom Bečirević i 3.ab produženog boravaka s učiteljicom Nevenkom Dimač uključili u projekt "20 dana dobrote". Projekt je pokrenula učiteljica Sandra Vuk predsjednica UHRN Zvono. U projektu su sudjelovalo i na eTwinningu (europska platforma učitelja) gdje sudjeluju i u nizu drugih projekata.

1. b razred je s učiteljicom Ivonom Pierobon Šikman s puno veselja sudjelovao u projektu 20 dana dobrote. Nakon upoznavanja s projektom izradili su lanac prijateljstva, pisali jedni drugima lijepe riječi i darivali zagrljaje. Poslali su djeci iz doma koji nemaju roditelje čestitke za Božić, kao i našim susjedima. Pomagali su kod kuće, volontirali u školi. Posebno su uživali kad su imali Dan tajnog anđela čuvara i darivanje slatkiša tajnom prijatelju. Ukrašavajući razred božićnim ukrasima i pjevajući radosno su se pozdravili s razredom do idućeg polugodišta.

U 2. b s veseljem su se prihvatili dijeljenja mrvica dobrote – među sobom, ali i drugima oko njih. Nakon donošenja plana aktivnosti pripremili su se za putovanje – izradili su "korice" za svoje putovnice do 20. dana dobrote. Marljivo su svakog dana učinili po barem jedno dobro djelo i u putovnici popunili još jedan korak. Sve predviđene zadatke su ispunili – čak i oni na "bolovanju" zadatke su odrađivali iz kreveta. Za takav rad svi su zaslužili pohvalnicu – umetnuta je u njihove mape GOO.

3. a i b produženi boravak već treću godinu sudjeluje u projektu. Pomno su isplanirali svojih 20 aktivnosti i krenuli u sijanje malih zrnca dobrote s velikim srcem. U projektu su osvijestili što je dobrota i bili dobri prema drugima i sebi samima. Njima najdraže aktivnosti bile su: posjet Drugom domu Gaj, pakiranje paketića i plišanaca za djecu doma u Nazorovoj, druženje i darivanje djece azilanata i prigodno uređenje našeg školskog atrija. Bilo je tu još niz drugih aktivnosti. Pokazali su da su mali, a zapravo veliki. Hvala i roditeljima jer bez njihove podrške i odgoja ništa ne bi bilo moguće.

1.b/PB, 2.b, 3.ab/PB i učiteljice Brankica, Ivona i Nevenka