ZAGREB  
line decor
  PROJEKT  ::  
line decor
   
 
Naš voćnjak u punom sjaju
Prije nekoliko dana, točnije 28.03.2012. g., učenici nižih razreda zajedno s prof. Jasnom Horvat, učiteljicom Anamarijom Čorko, prof. Goranom Cindrić, prof. Darkom Brajičić, našim velikim prijateljima iz udruge Ozana, ravnateljicom i gostima te neizbježnom novinarskom skupinom okupili su se kod školskog voćnjaka. Gospodin Frane Ivković, vlasnik voćarskog centra IVKOVIĆ, donirao je tri sadnice jabuka (prošlogodišnje su nam se smrzle) i petnaest sadnica kupina te nam svima prisutnima pokazao na koji način treba orezivati voćke kako bi se naše eko – voditeljice i učenici znali pravovaljano brinuti o voćnjaku. Tako nas je agronom Ivković naučio kako voćke moraju imati središnju granu provodnicu, a oko nje sporedne grane pod pravim kutom u obliku vretena.

To nije bilo sve. Još jedan razlog okupljanja bio je taj što smo sudjelovali u HRT – ovom natječaju „Najljepši školski vrtovi“ koji HRT provodi već godinama. Priznanje je našoj ravnateljici uručila gđa. Avar zajedno s urednicom emisije „Slušaj kako zemlja diše“ gđom. Lidijom Komes.

Ovaj nas je projekt potaknuo da i dalje s ljubavlju, ali i znanjem uređujemo vrt i voćnjak te da što više vremena provodimo u njemu učeći i družeći se. U međuvremenu, s ravnateljicom i učenicima gđa. Komes je razgovarala snimajući ih za radijsku emisiju „Slušaj kako zemlja diše“. Osim ovog događaja, istog dana, na drugom mjestu, u blizini naše škole dogodio se još jedan vrlo pohvalan i zanimljiv događaj. Mali voćari 1.a i 4.a razreda, s učiteljicom Ksenijom Gluhak, te veliki prijatelji iz udruge Ozana u vrtiću Zvončić posadili su voćku prijateljstva – trešnju s djecom vrtića i njihovim tetama. Njihove zajedničke vrijedne ručice i sadnja izmamile su osmijeh, veselje i radost kod svih nas.

Kakvo je bilo ozračje i ugođaj možete pogledati na fotografijama.

Napisala: Ana Marjanović, 6.c (novinarska skupina)
Fotografirao: Lovro Nuić ,6.c(novinarska skupina)