Učenici 1.a,

s učiteljicama Ivanom i Nevenkom, osmislili su malu humanitarnu akciju kako bi obilježili Dane zahvalnosti za plodove zemlje i Dan međusobnog pomaganja u studenom. Svaka obitelj učenika trebala je poslati jedan prehrambeni proizvod za humanitarnu akciju. Malo po malo, od srca, s puno volje i želje za pomaganjem napunjene su dvije kutije.

Odlučili smo

usmjeriti pomoć u Udrugu Dobra volja s kojom smo već nekoliko puta zajednički humanitarno djelovali. Tijekom akcije u emisiji Provjereno vidjeli smo da je Udruga Dobra volja posjetila dedu Iveka kojem je potrebna pomoć. Zamolili smo ih da naša pomoć ode upravo njemu uz crteže naših prvašića na temu Najljepša kuća za dedu Iveka. Postali smo svjedoci dobrog glasa koji se daleko čuje. .

Već u sljedećoj emisiji

bio je prilog o nama, našem velikom srcu i sretnom dedi Iveku. Odmah smo osjetili i istinitost izreke Dobro se dobrim vraća jer nam je u naš razred stigao bor, poklon nepoznate osobe, koji ćemo okititi i uljepšati si blagdanske dane, a kada pandemija dozvoli u goste nam stiže, kao poklon, glumačko lutkarska predstava.

Hvala svima

koji su se uključili u našu humanitarnu akciju!
Učenici 1.a i učiteljice Ivana i Nevenka