IZVANUČIONIČNA NASTAVA main menu

Home About Services Testimonial Contact

Izvanučionična nastava 28.9.2021.

Učenici viših razreda škole Voltino napokon su izašli iz učionica te nakon dugo vremena krenuli sretno i nasmijano prema različitim krajevima Lijepe naše, Od Karlovca pa čak do naše prekrasne Istre. Jutro je bilo vedro i obasjano prvim zrakama sunca, a djeca spremna za nove avanture. Ovakav oblik nastave, izvan učionice, uvijek je djeci zanimljiv i atraktivan. S oduševljenjem prihvate sve destinacije i oblik nastave koji se izvodi u izvornoj stvarnosti, s ciljem njenog upoznavanja u kojoj se mogu primjenjivati i istraživačke metode.

Radovi naših učenika najbolje govore o doživljajima s puta…

Bajkovita Istra

Uz blistavost i zrelost ranog jutra zaputili smo se u raznolik istarski kraj. Uz malo duži put veseli autobus s raspjevanim đacima uputio se na nekoliko destinacija. Obišli smo Roč, mali gradića s velikom pričom. Aleju glagoljaša, Hum, Motovun. On je bio pravi vrhunac našeg jednodnevnog putovanja kroz bajkovitu Istru.

Poslije zabave u Motovunu slijedio je spust do autobusa koji je također bio prilično naporan. Uz malo duži put veseli autobus s raspjevanim đacima uputio se na posljednju destinaciju naše pustolovine. Dovezli smo se u jedan od najljepših i najposebnijih hrvatskih gradova - Opatiju.

Žitna lađe na rijeci Kupi

Izvanučionična nastava sedmih razreda

Plovili smo oko sat vremena uz zanimljive i poučne priče mornara Darija. Naučio nas je kako da obavijestimo druge brodove/lađe kada skrećemo ili se okrećemo. Pričao nam je i o raznim stvorenjima koja žive u rijeci i o krokodilu koji je davno pobjegao iz cirkusa pa su ga našli u rijeci Kupi. Kapetan lađe, Ivica, dozvolio je učenicima da upravljaju lađom. Kada smo došli do crkvice, oglasili smo signal, okrenuli se i krenuli nazad.

Fotke naših "kapetana" najbolje govore o doživljajima s puta…

Posjetili smo Aquatiku

Aquatika je jedini slatkovodni akvarij u Hrvatskoj, u Karlovcu.

Dočekala nas voditeljica Karla koja nas je provela kroz slatkovodni akvarij. Rekla nam je ponešto o svakoj ribi. Došli smo do prostorije sa zanimljivim podom koji mijenja teme i slikali se. Nakon obilaska, posjetili smo suvenirnicu punu zanimljivih stvari.

Contact

990 Digital Street, New Forest Area, San Francisco, CA 10660