Ponosni na naše bivše učenike!

Na kraju svake školske godine ispraćamo jednu generaciju učenika, naše osmaše, s nadom da će biti uspješni i sretni u nastavku školovanja i života. Vjerujemo da ćemo ih sve pamtiti, ali vrijeme leti, zaborav je naš neprijatelj, pa se mi učitelji često međusobno prisjećamo i podsjećamo na njihove zgode i nezgode.

No, neke teško zaboravljamo. Među njima je svakako Tony Pinčetić koji je naše klupe napustio prije četiri godine. Pamtimo ga kao vrlo svestranog, nadarenog, kreativnog i zanimljivog dječaka koji je rado s učiteljima polemizirao o različitim pitanjima. S veseljem je sudjelovao je u mnogim školskim aktivnostima i natjecanjima, a posebno se istaknuo plesom i glumom na školskim priredbama, u ona sretna predcovidska vremena kada je smijeh glasno odzvanjao školskim hodnicima. Svi učenici dobro su znali tko je Tony, jer su se njegove sjajne glumačke izvedbe danima prepričavale na školskim hodnicima.

Stoga smo se pitali u kojem će smjeru nastaviti školovanje i sve nas je nemalo iznenadila njegova želja da postane pomorac. Očito je ljubav prema moru prevladala sve druge talente.

Drago nam je da Tony nije zaboravio ni svoje bivše učitelje. Ponekada nam se javi, malo razmijenimo iskustva i saznamo što se događa u njegovom životu, što nas jako veseli. Tako ćete na ovdje moći pročitati kako je ove godine Pomorska škola u Splitu s ponosom, u svom časopisu Pomorac predstavila svog maturanta.

Čestitamo Tonyju na svim njegovim uspjesima, posebno na upisu na Pomorski fakultet u Splitu (gdje je bio prvi na listi), s veseljem ćemo ga pratiti u njegovom daljnjem školovanju dok zajedno ne zaplovimo na brodu našeg kapetana.

Dragi Tony, ponosni smo na tebe i želimo ti puno uspjeha, zdravlja i veselja u danima koji dolaze!