Sjećate li se Maloga princa?

Da, onog dječačića koji je odlučio očarati sve uzraste svojom razigranošću, znatiželjom i nevinošću. Tijekom zimskih praznika upoznali su ga i učenici 8.b razreda te su čitanjem proširili svoje vidike novim životnim mudrostima. Autor svoju zamisao izvrsno realizira u alegorijskom tekstu koji nam omogućava jedinstvenu interpretaciju za svakoga od nas čitatelja. Radnja smještena u pustinji, na asteroidu i drugim različitim,ali vrlo usamljenim planetama prikazuje otuđenost ljudi i okupiranost samim sobom kao i nedostatak ljudskosti i poštovanja prema onome što imamo. Mali princ žudi za prijateljstvom, smislom života i nikada ne odustaje od onoga što je naumio. Primijenimo i mi njegove principe! Pokušajmo se zaokupiti pozitivom, stvarajmo uspomene koje će godinama ostaviti osmijeh na našim licima.

Foto galerija

"Čovjek samo srcem dobro vidi. Ono bitno, očima je nevidljivo."

Antoine de Saint-Exupery

"Mogao bih postati kao odrasli, koje zanimaju samo brojke."

Antoine de Saint-Exupery

"Govor je izvor svih nesporazuma."

Antoine de Saint-Exupery

"Samo djeca znaju što traže."

Antoine de Saint-Exupery

Upamti!

Mali crni planet koji si sam kreirao u svojoj glavi može postati nenaseljen. Preuzmi kontrolu nad svojim mislima i oslobodi se.
Naši su učenici uživali u čitanju djela, a poseban trud iskazali su izradom vlastitih odjevnih predmeta s motivima i citatima iz djela.