U srijedu 22. svibnja

učenici i učitelji OŠ Voltino obilježili su Dan sporta. Tog dana djeca nisu imala, na njihovu radost, redovnu nastavu. Umjesto toga, profesori tjelesno zdravstvene kulture u suradnji sa svim razrednim i predmetnim učiteljima organizirali su različite sportske aktivnosti u trajanju od 8.30 do 12.30 sati.

Počelo se s odbojkom

i djevojke viših razreda pokazale su svoje umijeće te na kraju u zanimljivoj i veseloj igri s učiteljicama i pobijedlile. Za to vrijeme u drugoj dvorani učenici su se zabavljali igrajući badminton. Na vanjskim igralištima igrao se nogomet, graničar, različite štafetne igre, atletske aktivnosti poput trčanja na 60m itd.

Dečki su odmjerili snage i u košarci,

a učenice i učenici su navijanjem popratili one sadržaje koje su htjeli. Vrijeme nas je poslužilo pa je dan proveden na školskom igralištu uvijek radostan. Osim sportskih aktivnosti, bila je tu i likovna radionica na kojoj su se djeca mogla kreativno izraziti crtajući svakojake sportske motive.

Dakle, sadržaja nije nedostajalo!

Naglasak smo, kako kažu naši profesori TZK-a, željeli staviti na druženje, zabavu i igru kroz sport. Htjeli smo pokazati kako u sportu nije važna samo pobjeda, pokazati da sport ne mora biti samo natjecanje i nadmetanje te kako u njemu mogu SVI sudjelovati i to s osmijehom na licu!

Video zapis

Pogledajte kratki video zapis s Dana sporta

Video

Sve fotografije

Pogledajte sve fotografije sa Dana sporta

Fotoalbum